Electrical Issue MG ZT190 - XPowerForums - For MG, XPower & Motorsport Enthusiasts
Logo


Go Back   XPowerForums - For MG, XPower & Motorsport Enthusiasts > General Technical Section - ask the Experts! > I.C.E. / Electrical Systems / Security

Reply
 
Thread Tools
Old 19-04-2017, 16:52   #1
ZT999
Anabolic ZTeroids!!
 
ZT999's Avatar
 

Join Date: Sep 2003
Location: England
Posts: 2,844
ZT999 is on a distinguished road
Default Electrical Issue MG ZT190

Managed to rebuild my KV6 after cambelt failure last month. Got the car running; however, began to notice a rattling issue from the pulley wheel and suspect white smoke from exhaust. This lead to some further investigations and the car coming off the road again. Ended up stripping certain parts of the engine to check the pulleys and also the inlet manifold torque settings. In the process of reassembly frustratingly managed to short the alternator supply lead and the bracket/plate over the rear injector rail with a long screwdriver. This was possible as the rubber sheath over the alternator connection has worn exposing over the years and exposed the connection. I went to start the car to check for correct running and found that the fuel pump wasn't priming. I initially thought that the pump fuse must have blown; however, have since noted (after checking all fuses and undertaking continuity tests to all fuses in the foot well and under the bonnet) that the interior lights, central locking and rear boot opener don't function. I have connected my OBDII reader into the ingnition to try and obtain some form of data and it advises me that no connection is made with the vehicle when the ignition is in its second position. There is clearly an issue with the electrical system after the shorting of the alternator cable. The car cranks; however, as there is no fuel being injected there is no ignition of the engine. I have struggled to find a wiring diagram but believe that the alternator feed is connected to the started motor and ECU along with the battery. By the issues encountered and described is anybody able to provide any form of assistance. Thanks
__________________
2001 MG ZT190 Zircon
2003 MG ZR160 Nightfire
2005 MG ZR115 Trophy SE Starlight
2006 MG ZS115 180 Bodykit Firefrost
ZT999 is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 19-04-2017, 21:39   #2
Talkingcars
Registered User
 
Talkingcars's Avatar
 

Join Date: Dec 2003
Location: West Sussex
Posts: 3,428
Talkingcars has a brilliant futureTalkingcars has a brilliant futureTalkingcars has a brilliant futureTalkingcars has a brilliant futureTalkingcars has a brilliant futureTalkingcars has a brilliant futureTalkingcars has a brilliant futureTalkingcars has a brilliant futureTalkingcars has a brilliant futureTalkingcars has a brilliant futureTalkingcars has a brilliant future
Default Re: Electrical Issue MG ZT190

I don't know if it is the same with the ZT but with the ZS180 the alternator, battery and the starter are linked, then the rest of the car is powered from these through a fuseable link in the under bonnet fusebox.
__________________
Recent Projects
DAB
Steering wheel controls
Current projects
OEM Cruise control
Climate control in a mk1 consol
Thinking about
LPG
Pop up sat nav

WWW.TALKINGCARS.ME.UK
Talkingcars is offline   Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +1. The time now is 15:51.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
vBulletin Security provided by vBSecurity v2.2.2 (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2017 DragonByte Technologies Ltd.